Izvor: Indikator | Utorak, 05.02.2019.| 08:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Maglajski hotel Galeb posluje samo kao prenoćište - Uskoro potpuno zatvaranje

Maglaj (Foto: Jasminko Ibrakovic/shutterstock.com)
Maglajski hotel Galeb u januaru je potpuno obustavio ugostiteljsku djelatnost i svoje poslovanje sveo samo na usluge prenoćišta, saznaje Indikator.ba.

Kompanija Mapex, vlasnik hotela, još prošle godine je zatvorila kafanu u prizemlju a modernu kuglanu nakon šteta od poplave 2014. godine nikad nije sanirala.

To je nagovještaj neslavnog kraja jedinog gradskog hotela u koji bi u najskorije vrijeme trebao da uđe stečajni upravnik i definitivno ga - zatvori.

Mapex već nekoliko godina pokušava prodati ovaj hotel ali u tome ne uspijeva. Prvobitna cijena za objekat od 1.100 m2 u čije sobe se može smjestiti oko 80 gostiju u ljeto 2017. godine bila je 1,15 mil KM. Direktor Mapexa Nefud Smajlagić tada se nadao da će tradicija Galeba, njegova lokacija u samom centru grada i rečena cijena privući kupce, ali se to nije dogodilo. Ozbiljnu ponudu, doduše nezvaničnu, imao je jedan maglajski biznismen, ali je on, kako je rečeno Indikatoru, "ponudio izuzetno nisku cijenu".

Neslavan je kraj i maglajskog motela Bistrica smještenog na putu prema Doboju površine 1.382 m2 za koji se traži 3 mil KM, ali ne treba očekivati da će ta prodaja ići lako.

Malo šta u dolini Bosne ide u pravcu razvoja hotelijerstva o čemu već godinama svjedoči sudbina jedinog zavidovićkog hotela Kristal u vlasništvu tamošnje Krivaje koji je nakon privatizacijskog sunovrata te drvne industrije također već godinama zatvoren za goste.

Od Zenice do Doboja još je samo otvoren hotel u Žepču, piše Indikator.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.