Izvor: Capital | Ponedjeljak, 04.02.2019.| 11:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zaustavljeno trgovanje akcijama Elektroprivrede RS

Ilustracija (Foto: SergeyP/shutterstock.com)
Trgovanje akcijama deset zavisnih preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) zaustavljeno je danas (4. februara 2019. godine) na Banjalučkoj berzi.

Direktor Berze Milan Božić donio je danas Rješenje kojim se privremeno zaustavlja trgovanje hartijama od vrijednosti deset emitenata.

Zaustavlja se trgovanje akcijama ERS, odnosno akcijama Elektrodistribucije Pale, Elektrokrajine Banjaluka, Elektrohercegovine Trebinje, Elektro–Bijeljine, Elektro Doboja, Hidroelektrana na Drini Višegrad, Hidroelektrana na Vrbasu Mrkonjić Grad, Hidroelektrana na Trebišnjici Trebinje, RiTE Gacko, RiTE Ugljevik i Istraživačko razvojnog centra elektroenergetike IRCE Istočno Sarajevo.

Rješenje stupa na snagu danom donošenja, odnosno danas.

- Privremeno se zaustavlja trgovanje hartijama od vrijednosti do dobijanja zvanične infomacije o medijskim navodima o otkupu akcija malih akcionara u zavisnim preduzećima Elektroprivrede Republike Srpske - navedeno je u obrazloženju rješenja.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba Komisiji za hartije od vrijednosti Republike Srpske u roku od osam dana od dana prijema rješenja.

Podsjećamo da Uprava ERS-a ima namjeru da otkupi do 10% akcija od malih akcionara. Banjalučka berza uputila im je dopis u kojem traži zvaničnu informaciju u vezi sa otkupom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.