Izvor: Indikator | Subota, 02.02.2019.| 10:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nema stečajne mase za namirenje povjerilaca firme Tuš-Trade

Ilustracija (Foto: Lisa S./shutterstock.com)
Stečajna masa preduzeća Tuš-Trade Bihać definitivno neće biti dovoljna za namirenje prevarenih povjerilaca, izvještava Indikator.ba.

Općinski sud u Bihaću donio je posljednjeg dana 2018. godine rješenje kojim je obznanio nedovoljnost stečajne mase stečajnog dužnika Tuš-Trade Bihać, za namirenje povjerilaca.

Nedovoljnost stečajne mase sudu je prijavio stečajni upravnik Hasan Redžić iz Bihaća.

- Stečajni upravnik je obavezan da bez odgađanja nastavi sa unovčavanjem imovine stečajnog dužnika, na način i pod uslovima određenim na izvještajnom ročištu - navodi se u obavijesti u Službenim novinama FBiH.

Slovenačka firma Tuš-Trade prestala je da radi polovinom oktobra 2014. godine, a domaćim dobavljačima je, prema ranijim informacijama, ostala dužna 20,6 mil KM.

Dobavljačima i poslovnoj javnosti u BiH bilo je jasno još i prije otvaranja stečaja da će ostati "kratkih rukava", jer firma Tuš-Trade nema imovine.

Tuš Trade, povezana firma sa matičnim Tušem slovenačkog biznismena Mirka Tuša, osnovana je da bi vodila poslove trgovine i sarađivala sa dobavljačima, a svi tržni centri u BiH uknjiženi su na Tuš.

Tržne centra Tuša kasnije je kupio Bingo, koji je primio i njegove bivše radnike.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.