Izvor: Glas Srpske | Petak, 01.02.2019.| 10:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Gradiška ispunila uslove da dobije status grada

Gradiška (Foto: YouTube/screenshot)
Gradiška je ispunila sve uslove, i ove godine može da dobije status Grada. U Opštini su vrijedno radili, a to pokazuje i broj zaposlenih koji je premašio republički standard. Na to su danas posebno bili ponosni narodni poslanici iz Gradiške. Kažu, zadnjih godina radililo se i na izgradnji puteva, razvoju privrede i turizma.

- Ako uzmemo sve ekonomske, geografske, kulturne, regionalne potencijale Gradiške, shvatićemo da je sasvim prirodno da Gradiška postane grad - rekao je Denis Šulić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ranka Perić Romić, takođe poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS je istakla da je u posljednje dvije godine vladajuća struktura na području opštine Gradiška, uradila je više od 40 kilometara asfaltnih puteva.

- Ti putevi su uglavnom rađeni u ruralnim područjima. Zašto baš tamo? Zato što nam je bio cilj, da kroz poboljšanje insfrastukturnih uslova u našoj opštini zadržimo ljude da žive u selima i da žive od proizvoda svoga rada - dodala je Perić Romić.

Opštinske vlasti su još prije dvije godine pokrenule postupak za dodjelu statusa grada. Skupština opštine je odluku proslijedila Vladi Srpske, koja je u avgustu prošle godine utvrdila Nacrt zakona o gradu Gradiška.

Opština Gradiška ispunjava sve zakonske uslove da dobije status Grada. Ukoliko Narodni poslanici tako izglasaju, Gradiška će pored Prijedora, Banajluke, Doboja, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Zvornika i Trebinja, postati osmi grad u Republici Srpskoj.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.