NavMenu

Više od 400 miliona Kineza kreće na putovanje pred kinesku novu godinu

Izvor: Radio 021 Petak, 01.02.2019. 07:54
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Uoči kineske Nove godine koja će obilježiti prvu nedjelju februara, očekuje se da će više od 400 miliona ljudi krenuti na put, na porodična okupljanja ili zbog turizma, pokazuju podaci kineske agencije za putovanja Sitrip.

Prema procjenama agencije, oko sedam miliona će otputovati u inostranstvo tokom ovog praznika, najdužeg "raspusta" u Kini.

U azijskim zemljama poput Tajlanda i Japana, očekuje se povećan broj Kineza u odnosu na isti period prošle godine, ali broj onih koji putuju u SAD, Australiju i Novi Zeland bilježi skoro neprimjetan rast.

Hanter Vilijams ispred konsultantske agencije sa sjedištem u SAD, navodi da se primjećuje usporen rast broja posjetilaca i smanjen nivo troškova po osobi tokom posjete Americi. Prema njegovim riječima, prosječna potrošnja u inostranstvu prije godinu dana u ovom periodu iznosila je oko 855 dolara, u poređenju sa oko 1.190 dolara u 2016. godini.


Britanska agencija navodi da se kineski turisti ove godine drže jeftinijih destinacija tokom praznika zbog trgovinskih tenzija koje vladaju između SAD i Kine, kao i zbog usporenog privrednog rasta svoje zemlje.

Najpopularnije destinacije za kineske turiste su, prema podacima kineske agencije, Tajland, Japan, Idonezija, Singapur, a sve one su udaljene od Pekinga i Šangaja oko sedam sati leta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.