NavMenu

Bijeljinska Šećerana ide na licitaciju krajem februara za 10 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 31.01.2019. 14:30
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Milosz_G/shutterstock.com)Ilustracija
Bijeljinska Fabrika šećera u stečaju biće ponuđena na licitaciji krajem februara za 10 mil KM, odlučeno je na današnjoj Skupštini povjerilaca.

Uslov za učešće na licitaciji je uplata depozita od 50.000 KM i neće biti razmatrane ponude koje to ne budu ispoštovale, naglašeno je na Skupštini, s obzirom na to da je baš depozit bio sporan za kupca iz Turske kojem je Šećerana krajem prošle godine uslovno prodata za 5,1 mil EUR.

Predstavnici turskih firmi Soltist i Sariel pojavili su se na Skupštini povjerilaca u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini i potvrdili da su spremni za kupovinu fabrike u stečaju, ali su odbili da uplate obavezan zakonski depozit od 50.000 KM.

Stečajni upravnik Nebojša Matić na početku sjednice predložio je licitaciju kao rješenje postupka koji traje četvrtu godinu.

Tokom tročasovne rasprave, Matić je izrazio i spremnost da sa turskim kupcima već danas na licu mjesta dogovori uslove kupoprodaje, ali se pokazalo da oni ne žele da uplate depozit ni za ovu kupoprodaju.

Predstavnik većinskog broja povjerilaca Faik Muhić rekao je novinarima da ni turska firma nije isključena iz prodaje na javnoj licitaciji, ali je poručio da i strani investitori moraju poštovati zakone i da oni koji ih ne poštuju i nisu pravi kupci.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.