NavMenu

Grupa mladih "Mladi E-Vision" osniva firmu u kojoj će zapošljavati isključivo mlade - Kompanija će imati posao narednih 25 godina

Izvor: eKapija Srijeda, 03.06.2009. 14:28
Komentari
Podeli

Grupa mladih ljudi "Mladi E-Vision" osniva omladinsku kompaniju u kojoj će zapošljavati isključivo mlade, obrazovane ljude iz Bosne i Hercegovine. Glavni cilj projekta je perspektivna kompanija na prostoru BiH.

"Imamo veliku podršku u osnivanju ove kompanije i mnoge organizacije su zainteresovane za ovakve projekte. Koncept kompanije je skup potreba Bosne i Hercegovine na putu ka razvoju i ulasku u Evropsku uniju, odnosno kombinacija naučno-istraživačkog rada, biznisa i omladinskog poduzetništva", ističu u "Mladi E-Vision".

Cilj je stvaranje kompanije za geoinženjering i geopodatke koja će imati posao narednih 25 godina. Kompanija bi se u osnovi trebala bavitit sljedećim poslovima:

1. Digitalizacija prostornih gradova, prostornih mapa. Za potrebe građana, drugih kompanija, banaka, društava. Razlozi su jednostavni - geodezija i GIS su u ekspanziji.

2. Digitalizacija mapa minskih polja u BiH, spašavanje života, života djece prije svega. U narednih 25 godina najbržim uklanjanjem mine neće biti uklonjene. Rok trajanja jedne mine je 100 godina, a geodezija i mape su potrebne za efikasno uklanjanje i upozoravanje od MINA.

3. Digitalizacija područja jezera Modrac; naredne 3 godine Vlada TK ulaže oko 7 miliona KM čime produžava vijek jezera za 100 godina. Radovi na čišćenju, uređenju i postavljanju filtera za prečišćavanje vode trajat će oko 25 godina, a za ovakvu kompaniju to je 25 godina sigurnog posla.

4. Digitalizacija Piramida u BiH je veoma bitan projekat za promociju BiH i za budućnost, a istraživanja će trajati 25 godina u čemu su ključne oblasti GIS planiranje i geoinženjering.

Kako navode iz "Mladi E-Vision", projekat je trenutno u fazi pronalaženja sponzora koji će omogućiti realizaciju ove ideje i mladima pružiti šansu da si osiguraju svjetliju budućnost.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.