Izvor: eKapija | Četvrtak, 31.01.2019.| 07:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Vojvodini niče jedinstveni selfnes centar - U maju tender za izvođače radova

Mjesto na kome će biti izgrađen centar "Prirodni selfnes"
Posetioci iz Srbije, regiona pa i celog sveta, uskoro će u Vojvodini imati priliku da iskuse jednistvene sadržaje u okviru takozvanog selfnes centra koji će biti izgrađen u selu Šatrinci, u opštini Irig.

- Iako su mediji pisali o izgradnji spa centra u Šatrincima, moramo da napravimo ispravku. Nije reč o spa, već o selfnes centru. "Prirodni selfnes" je i naziv ovog projekta, a biće to jedinstvena turistička ponuda u ovom prekograničnom regionu između Srbije i Mađarske - kaže za eKapiju Bojana Drinić iz Opštine Irig.

Kako je istakla, za potrebe ovog selfnes centra biće rekonstruisan autenitičan objekat u opštini Irig, a "šumski" velnes centar obogatiće turističku ponudu cijelog regiona kako smještajnim kapacitetima, tako i ponudom u vidu novoformirane staze "Zdravlje" sa specifičnim sastavom biljaka koje imaju pozitivan uticaj na čojeka.

-Imaćemo i dendroterapije, čajne ceremonije, fotosafari, aromaterapije...- ističe Drinić.

Ona navodi da će se, kroz treninge i radionice, podići kapaciteti zainteresovanih strana za destinacijski menadžment u okviru ovog vida turizma. Prioritet će biti razvoj specifičnih vještina i alata koje će omogućiti uspješno plasiranje turističih usluga u zdravstvenom turizmu.

- Projekat obuhvata i organizaciju jedne međunarodne konferencije posvećene izazovima i mogućnostima koje pružaju nove turističke niše u cilju razvoja regiona. Cijeli ovaj projekat zapravo je posvećen iskorišćavanju lokalnih resursa, prirodnih i ljudskih, ali i njihovom povezivanju u cilju kreiranja jedinstvene turističke ponude koja u potpunosti poštuje zakone prirode - navodi Drinić.

Nosilac ovog projekta je Opština Irig, a partneri su Mora tourist Informacios es Szolgaltato Nonprofit Korlatolt Felelossegu Tarsasag Morahalom, zatim Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada i Udruženje građana "Irig moj grad". Vrijednost investicije iznosi gotovo 400.000 EUR, pri čemu će Evropska unija kao investitor uložiti u projekat 338.124 EUR, Opština Irig 25.000 EUR, dok ostatak troškova snose partneri.

- Početak izgradnje velnes centra očekuje se u junu 2019. godine, a raspisivanje tendera za izvođače radova očekuje se u maju. Kraj projekta predviđen je za oktobar 2020 - kažu nam u Opštini Irig.

D. Obradović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.