NavMenu

Prezentacija Automobilskog klastera BiH u Ministarstvu privrede, energetike i razvoja RS

Izvor: eKapija Srijeda, 21.09.2005. 11:41
Komentari
Podeli

Sa ciljem promocije domaće automobilske industrije te animiranja vlada i ministarstava da se aktivno uključe u razvoj ovog industrijskog sektora u Banja Luci je 20.09.2005. godine u prostrijama Ministarstva privrede, energetike i razvoja Republike Srpske upriličena prezentacija Automobilskog klastera u BiH (ACBiH). Prezentaciji su prisustvovali predstavnici ministarstava , Privredne komore i kompanija članica klastera iz Republike Srpske.

Menadžer ACBiH gosp. Krunoslav Rašić prisutne je upoznao sa dosadašnjim rezultatima rada klastera te budućim pravcima razvoja. Naglašeno je kako ovaj vid udruživanja privlači sve veće interesovanje firmi iz BiH ali i okruženja. Gosp. Đuro Grbić, pomoćnik ministra privrede, energetike i razvoja Republike Srpske, istakao je probleme nedostatka sredstava i spore privatizacije ovog sektora, ali također i neophodnost uključivanja naučnih institucija u ovaj projekat, čime bi se dobili novi kvalitetni razvojni projekti.

Svi prisutni su se složili kako je neophodno čim prije pristupiti izradi razvojne strategije automobilske industrije u BiH kojom bi se odredili dalji putevi razvoja ovog industrijskog sektora, te identifikovali nosioci razvoja. Obzirom na činjenicu da su se Federalne vlasti izjasnile pozitivno po ovom prijedlogu, vrlo je moguće da on u skorijoj budućnosti bude i realizovan na državnom nivou.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.