Izvor: eKapija | Srijeda, 30.01.2019.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Batagon preuzima i Fabriku glinice Birač - Za potraživanja Republike Srpske 43 mil KM

Firma Batagon International, registrovana u Švajcarskoj, preuzeće za 43 mil KM sva potraživanja Republike Srpske od Fabrike glinice Birač Zvornik, saznaje portal Capital.

Batagon će platiti po nominalnoj cijeni sva potraživanja Poreske uprave, Ministarstva finansija, fondova zdravstvenog osiguranja, penzijsko – invalidskog osiguranja, te Elektro-Bijeljine, koja se ukupno procjenjuju na oko 43 mil KM, nezvanično je iz ovih institucija potvrđeno za Capital i iz dva nezavisna izvora.

Kupovinom potraživanja Batagon će preuzeti "stolicu" Republike Srpske u Odboru povjerilaca Fabrike Birač i kao najveći povjerilac imati najviše glasova u upravljanju ne samo fabrikom, već i njenim kćerkama firmama, poput najvažnije i najprofitabilnije Alumine Zvornik.

Predstavnici Batagona, iza kojeg nezvanično stoje biznismeni iz Srbije, već su održali i sastanke sa predstavnicima Pavgorda i razgovarali o načinima rješavanja sudskih sporova u kojima Pavgord traži da im se prizna potraživanja od 155 mil KM koje su kupili od litvanske Ukio banke, prenio je Capital.

Kako je eKapija juče prenijela, Batagon International kupio je akcije Pavlović banke za 7 mil KM.

Batagon International već je kupio i preuzeo upravljanje hotelom Bistrica na Jahorini. Njihov zastupnik – kompanija Bathoteli zvanično je počela sa radom u Bistrici i od 1. aprila hotel će biti zatvoren zbog rekonstrukcije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.