NavMenu

Najava za prvo izdanje "Društva znanja 2" za 02.06.2009. godine

Izvor: eKapija Utorak, 02.06.2009. 11:50
Komentari
Podeli

U utorak 02.06.2009. godine u 17 sati i 15 minuta u programu BHT1 počinje emitiranje druge sezone informativno-obrazovnog serijala "Društvo znanja". Emisija koja je u svojoj prvoj sezoni emitirana u programu TV OBN; jedinstven je televizijski projekat na teritoriji Bosne i Hercegovine koji je u cjelosti posvećen afirmiranju kulture rada i učenja u našoj zemlji.

Glavne tematske oblasti kojiam se emisija bavi su nauke, obrazovanje i moderne tehnologije.

"Društvo znanja" sastoji se od deset rubrika među kojima su glavna tema, minute BH Telecoma, izlog knjige, vijesti iz svijeta nauke, te nekoliko rubrika u kojima se portretiraju uvažena imena bh. nauke, uspješne škole, fakulteti i druge obrazovne ustanove. Posebna pažnja u emisiji poklanja se procesu informatizacije društva kroz jednu odvojenu rubriku, kao i gostima koji su u svojim profesionalnim, stručnim i znanstvenim karijerama postigli značajan uspjeh kako u zemlji tako i inozemstvu.

U svakom izdanju emisije objavljuje se i nagradna igra koju sponzorira BH Telecom, inače generalni sponzor emisije, i u kojoj gledatelji odgovarajući na nagradno pitanje, imaju mogućnost osvojiti vrijedne proizvode i usluge iz oblasti telekomunikacija.

Emisiju priprema brojna ekipa snimatelja, novinara, montažera i stručnih saradnika a predvodi je jedan od najiskusnijih novinara iz regiona Mufid Memija kao urednik.

Specifičnost emisije ogleda se upravo u činjenici da se ovakvim temama koje čine njen sadržaj, sistematski i predano niko u BiH ne bavi i što je njena uloga u medijskom prostoru afirmativne prirode.

Prvo izdanje "Društva znanja" tematski se bavi reformom obrazovanja u BiH i primjenom Bolonjskog procesa, kroz osvrt na Treće savjetovanje o visokom obrazovanju održano nedavno u Sarajevu. Ekipa emisije propratila je i "Forum inovacija" također održan u Sarajevu na kojem je gostovao direktor Microsofta za Evropu Jan Muelhfeit. U posebnoj rubrici "Minute BH Telecoma" obrađuje se video poziv, najnovija usluga dostupna građanima naše zemlje, a propraćena je najnovija prodajna akcija gdje korisnici mogu kupiti 7 modela mobilnih telefona.

U novostima iz svjetske nauke gledateljima će biti predstavljena web stranica svjetskog virtualnog teleskopa. U rubrici "Izlog knjige" govori se o djelu "Medicinska mikrobiologija". Gledatelji mogu igrati nagradnu igru i osvojiti vrijedne nagrade poput mobilnih telefona i USB stickova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.