NavMenu

Tešanjski Madi traži radnike na pakovanju pilećeg mesa

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 28.01.2019. 08:25
Komentari
Podeli

(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Dan nakon što je objavljeno da je Bosna i Hercegovina dobila dozvolu za izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju, kompanija Madi iz Tešnja raspisala je oglas za prijem radnika, izvještava Indikator.ba.

Madi traži više radnika za rad u pogonu za preradu mesa, na radnom mjestu radnik na pakovanju gotovih proizvoda.

Rad je organizovan u smjenama, a kompanija daje radnicima stimulativna primanja.

Direktor kompanije Madi Edin Jabandžić kazao je da odobrenje izvoza pilećeg mesa u EU s ekonomskog aspekta jedan od najvećih poduhvata koje je BiH uspješno savladala od završetka rata do danas.

Madi iz Tešnja, kako je rekao Klixu, posjeduje najveću klaonicu na Balkanu, te će proširenjem kapaciteta doći i do veće potražnje radnika i povećanja zaposlenja.

Madi je jedna od četiri kompanije (tu su još Akova, Brovis i Argeta) koje se nalaze na listi za izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju, koji je odobren 25. januara.

Nakon odluke Evropske unije, Ured za veterinarstvo treba da sačini listu kompanija koje će izvoziti meso u Evropsku uniju.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović ranije je izjavio da Bosna i Hercegovina ima najmanje deset ozbiljnih kompanija koje mogu izvoziti pileće meso u zemlje Evropske unije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.