Izvor: Capital | Nedjelja, 27.01.2019.| 16:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dodijeljen ugovor za izradu elektronskih radničkih kartica u RS - Banjalučki Eastcode i Cards print iz Pančeva u poslu vrijednom 1,2 mil KM

Ilustracija (Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Elektronske identifikacione radničke kartice u Republici Srpskoj izradiće banjalučka firma Eastcode i Cards print iz Pančeva, koje će za ovaj posao dobiti 1,2 mil KM.

U rješenju o izboru najpovoljnijeg ponuđača, koje je Ministarstvo finansija RS donijelo prije nekoliko dana, navedeno je da se na tender prijavila samo ova grupa ponuđača kojoj je zatim i dodijeljen ugovor.

- Za najpovoljnijeg ponuđača za nabavku informacionog sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike u RS, izabran je prvorangirani ponuđač odnosno grupa ponuđača koju čine Eastcode Banjaluka i Cards print Pančevo. Sa izabraninm najpovoljnijim ponuđačem biće zaključen ugovor o nabavci za ukupan iznos od 1,19 mil KM sa PDV-om - navedeno je u rješenju.

Firma Eastcode u 2017. godini imala je prihod od 3,7 mil KM i dobit oko pola miliona KM, a zapošljavala je 42 radnika.

Ministarstvo finansija RS pokrenulo je postupak nabavke sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike u RS još polovinom prošle godine, ali je prvi tender bio poništen nakon žalbe ponuđača Galaxy Code BH.

Tenderom za izradu sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike predviđena je nabavka 260.000 kartica koje će radnici u RS morati da nose na radnom mjestu.

Radničke kartice moraju biti vizuelno personalizovane kao i inkodirani podaci o svakom radniku u samom čipu kartice.

U Ministarstvu su ranije rekli da je primarni cilj uvođenja identifikacionih kartica suzbijanje sive ekonomije i brža kontrola prijavljenih radnika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.