Izvor: Indikator | Subota, 26.01.2019.| 10:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

International Cannabis Corp kupio udio u skopskom Alkaloidu

Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
ICC International Cannabis Corp saopštio je da je kupio udio u makedonskom farmaceutskom proizvođaču Alkaloid, u sklopu preuzimanja Balkan Canabisa.

- Alkaloidova ekspanzivna GMP certificirana proizvodnja i najsavremeniji istraživački objekti omogućit će ICC International Cannabisu da slijedi svoje inicijative za istraživanje kanabinoida i dodatno usavrši svoje kompetencije za obradu CBD-a - izjavio je Eugene Beukman, direktor International Cannabisa.

Prošlog mjeseca, International Cannabis saopćio je da je sklopio konačni sporazum o sticanju 100% udjela u Balkan Cannabis Corp., koji posjeduje dozvole za uzgoj i licence za ekstrakciju u Makedoniji, kao i licence za medicinsku konoplju i uzgoj konoplje u Bugarskoj.

Alkaloid je nedavno predstavio Institut za razvoj i kontrolu kvaliteta koji se prostire na 1.540 kvadratnih metara, a u koji je investirano oko 8 mil EUR. ICC International Cannabis namjerava da koristi Institut za sprovođenje kanabinoidnih istraživanja i testiranja kontrole kvaliteta svojih medicinskih kanabisa i CBD-a u istočnoj Evropi.

International Cannabis takođe planira da iskoristi Alkaloidovu široku proizvodnju kozmetike i botanički know-how kako bi optimizirao svoje mogućnosti obrade CBD-a.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.