Izvor: Radiosarajevo.ba | Četvrtak, 24.01.2019.| 13:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Skupština KS dala saglasnost za izgradnju sportsko-rekreativnog centra na Dobrinji

Skupština Kantona Sarajevo je u nastavku jučerašnje sjednice donijela odluku o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zajedničkoj izgradnji kompleksa objekata, sportsko-rekreativni centar sa otvorenim bazenom i pratećim sadržajem i platformom iznad rijeke Dobrinje, između KS-a i Općine Novi Grad Sarajevo.

Planirano je da se gradi jedan veliki otvoreni i manji bazen za djecu, ali i sportski tereni za odbojku na pijesku i ugostiteljski sadržaji.

Biće to prvi otvoreni bazen na prostoru općine Novi Grad, koji bi se u toku ljetnih mjeseci mogao koristiti kao otvoreni bazen, a u toku zimskog perioda kao klizalište, dok bi ostatak godine služio kao sportska ploha za košarku, odbojku, mali nogomet i sl.

U sklopu projekta planirano je i hortikulturno uređenje prostora u skladu sa namjenom objekata, gdje će zelene površine činiti najmanje 30% ukupne površine prostora. Oko centra će biti postavljene klupe, korpe, panoi, rasvjeta, pješačke staze i drugi sadržaji koji će uljepšati i upotpuniti ovaj dio novogradske općine.

Predviđeno je da se uradi most (platforma) iznad rijeke Dobrinjke, kojim će biti omogućeno obogaćivanje društvenih sadržaja.

Zamišljen je kao multifunkcionalna platforma, sa stalnim i povremenim mobilijarom koji će omogućiti uvođenje dodatnih sadržaja ugostiteljstva, igre i zabave.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.