NavMenu

Prva opremljena drvena kuća spremna za tržište Turske - Hamdo grupa planira udvostručiti broj radnika u Sokocu

Izvor: eKapija Srijeda, 23.01.2019. 10:32
Komentari
Podeli

(Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)
Drvena kuća, prva od 26 planiranih u okviru novog proizvodnog programa Hamdo grupe u Sokocu, opremljena je osnovnim namještajem i spremna za tržište Turske.

Menadžer ove firme Srđan Soldat navodi da je riječ o potpuno novom i jedinstvenom proizvodnom programu u BiH, prema kojem su u pogonima iste firme proizvodi i ugrađuje kuhinjski i sobni namještaj, plakari i podovi, što ovu kuću čini ekološki pogodnom i interesantnom za kupce, prenosi zvanični sajt Opštine Sokolac.

- Ovako opremljene drvene kuće veoma su dobro prihvaćene na tržištu, tako da bi mogli proizvoditi i po 20 kuća mjesečno, ali za sada ih radimo samo za izvozni program u Tursku - rekao je Soldat za Srnu.

On je naglasio da su interesovanje za izgradnju "opremljenih drvenih kuća" iskazali i kupci iz Njemačke i Austrije i da se, osim već razrađenog projekta, razmatra mogućnost višespratnih kuća izgrađenih isključivo od drveta.

Hamdo grupa zakupila je dio proizvodnog kruga drvoperađivačkog preduzeća Nova Romanija u Sokocu i početkom prošle godine počela da radi.

Direktor za proizvodnju u ovoj firmi Petko Vukojičić rekao je da je u oživljavanje proizvodnje investirano više od milion KM u novu opremu, da su kompletirane linije za finalnu preradu drveta i montirane sušare kapaciteta 1.000 metara kubnih rezane građe u turnusu.

On je naveo da je u Hamdo grupi u Sokocu zaposleno 75 radnika i da će se vrlo brzo taj broj udvostručiti, kada punom parom počne da radi pogon finalne prerade drveta.

Vukojičić je podsjetio da je zakupac proizvodnih pogona Nove Romanije izmirio preuzete obaveze u iznosu od 2 mil KM prema radnicima i fondovima.

Preduzeće drvoprerade Nova Romanija sklopila je ugovor sredinom 2017. godine o zakupu dijela proizvodnih pogona u Sokocu na rok od deset godina sa katarskim investitorom, vlasnikom Hamdo grupe u kojoj je početkom prošle godine počela primarna, a nešto kasnije i finalna prerada drveta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.