NavMenu

AS Holding ulaže u nove proizvodne pogone i tehnologiju - Potpisan ugovor za kredit sa Austrijskom razvojnom bankom

Izvor: eKapija Utorak, 22.01.2019. 15:31
Komentari
Podeli
Clement Stadler, Karlheinz Dobnigg i Rusmir HrvićClement Stadler, Karlheinz Dobnigg i Rusmir Hrvić
Potpisivanjem ugovora između Austrijske razvojne banke i AS Holdinga koje je danas (22. januara 2019. godine) upriličeno u prostorijama Raiffeisen banke u Sarajevu, nastavljena je uspješna zajednička saradnja Raiffeisena i Austrijske razvojne banke na ciljanom izboru klijenata i investicionih projekata na tržištu u BiH.

Kreditna razvojna linija Austrijske razvojne banke je namijenjena za investicione projekte, ulaganja u širenje proizvodnje koji rezultiraju rastom broja zaposlenih i izvoza, te poboljšanje ekoloških uslova, standarda proizvodnje i energetske efikasnosti.

Predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić rekao je da je ovim prepoznat i potvrđen dosadašnji rad i poslovanje kao jake i stabilne privatne kompanije.

- Ugovorom su osigurana sredstva za ulaganje u nove proizvodne pogone, nove tehnologije i zapošljavanje, s jasnom perspektivom izvoza prije svega na tržište EU. AC Food kao kompanija dobija na novoj vrijednosti s vizijom daljeg širenja proizvodnog asortimana uz najviše evropske i svjetske standarde. AS Holding je korak bliže cilju ulaska među pet najvećih prehrambenih industrija u regiji - dodao je Hrvić.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg je ovom prilikom da svojim klijentima žele biti pouzdan partner ali i finansijski savjetnik.

- Izuzetno nam je drago što je Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet AS Holdinga kojem je na ovaj način omogućen rast i razvoj proizvodnje, izvoza te kreiranje više od 330 novih radnih mjesta - rekao je Dobnigg.

Članica Izvršnog odbora Austrijske razvojne banke Sabine Gaber je izrazila zadovoljstvo zbog saradnje s AS Holdingom koja će rezultirati modernizaciji i proširenju proizvodnih linija, kao i zapošljavanju novih radnika.

Ulaganje Austrijske razvojne banke u BiH predstavlja značajnu osnovu za razvoj i jačanje privrede u BiH, društva te održivog ekonomskog rasta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.