Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 21.01.2019.| 08:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

I ove sezone turistički voz do Banj brda - Banjaluka uskoro bira firmu za pružanje usluga prevoza

Ilustracija (Foto: Julija Sapic/shutterstock.com)
Grad Banjaluka će i u novoj turističkoj sezoni organizovati prevoz do popularnog gradskog izletišta - Banj brdo, te će uskoro biti raspisana javna nabavka za izbor najpovoljnijeg ponuđača, koji bi organizovao prevoz panoramskim vozićem, najavljeno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Šef Odsjeka za saobraćaj u banjalučkoj upravi grada Slavko Davidović rekao je da je prošle godine prevoz do ovog izletišta bio organizovanom panoramskim busom.

- Naša prvobitna želja i namjera je da se prevoz na Banj brdo organizuje turističkim vozićem što, nažalost, nismo ostvarili prošle godine, jer niko nije bio zainteresovan za taj posao. Kao zamjensko rješenje, prevoz smo organizovali panoramskim mini busom - pojasnio je Davidović.

On je istakao da je, bez obzira na to što se radi o zamjenskom rješenju, ovaj vid prevoza naišao na veoma dobre reakcije građana, koji su masovno koristili ovakvu vrstu prevoza.

Iz banjalučke Gradske uprave podsjećaju da je, u okviru nastojanja da se područje Banj brda dodatno popularizuje, prošle godine obnovljena i šumska staza od Rajnerovog vrela do Trešnjika, te postavljena nova javna rasvjeta, ali i sanirane prilazne stepenice kod spomenika palim Krajišnicima.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.