Izvor: Tanjug | Petak, 18.01.2019.| 13:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potpisan ugovor između RZD International i Infrastruktura željeznice Srbije - Za rekonstrukciju pruga i dispečerski centar 230 mil EUR

(Foto: Milica Stevuljević)
Ugovor za projektovanje i izvođenje radova na izgradnji željezničke infrastrukture Srbije i izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem vozova u Srbiji između kompanija Infrastruktura železnice Srbije i RZD International, potpisan je u četvrtak, 17. januara u Vladi Srbije.

Ugovor vrijedan 230 mil EUR potpisali su generalni direktor RZD International Sergej Pavlov i generalni dirketor Infrastrukture Železnice Srbije Miroljub Jevtić u prisustvu potpredjsednice Vlade i ministarke saobraćaja, građevinarstva, infrastrukture Zorane Mihajlović.

Ugovor obuhvata izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za železnicu, okvirne vrijednosti od 127,4 mil EUR, radove na izgradnji elektrotehničke infrastrukture na dionici Stara Pazova-Novi Sad u iznosu od 91,9 mil EUR i izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju 210 kilometara barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom, za koju je namijenjeno preostalih 10,7 mil EUR.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.