NavMenu

Bugari kupili Telekom Albanija za 50 mil EUR - Telekom Srbija imao bolju ponudu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 17.01.2019. 08:28
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kengphotographer/shutterstock.com)Ilustracija
Bugarska kompanija Albanija Telekom Invest AD kupiće za 50 mil EUR albansku kompaniju Telekom Albanija Sh.A. od grčke telekomunikacione kompanije OTE.

Vlasnici bugarske kompanije Albanija Telekom Invest su Spas Rusev, koji posjeduje i kontrolni paket bugarskog telekom operatera Vivacom, i bugarski investitor albanskog porekla Elvin Guri, saopštio je juče, 16. januara, Deutsche Telekom, koji je preko OTE vlasnik albanske kompanije.

Za kupovinu drugog po veličini operatera mobilne telefonije u Albaniji bio je, pored drugih kompanija, zainteresovan i Telekom Srbije.

Ponuda Telekoma Srbija bila je, kako su ranije prenijeli mediji, u finansijskom smislu najbolja i iznosila je oko 60 mil EUR, ali je albanski premijer Edi Rama u oktobru 2018. godine rekao da on nije "preferencija" albanske vlade za kupovinu Telekoma Albanije. Rama je rekao da njegova vlada obično ne učestvuje u privatnim transakcijama, ali da želi da izrazi svoje mišljenje pošto je tržište mobilne telefonije "strateški sektor".

Osim Telekoma Srbija, ponude za Telekom Albanija, koji ima oko 1,8 miliona korisnika odnosno 33% tržišnog udjela, dostavili su i Turkish Eagle Mobile i jedan grčki porodični konzorcijum.


Predsjednik i izvršni direktor OTE Mihael Camaz ocijenio je da "prodaja Telekoma Albanija zaokružuje uspešno ulaganje OTE Grupe u Albaniji".

- To je strateška odluka, u kontekstu redefinisanih prioriteta i razvojnih planova OTE Grupe, kako bi se tvorila vrijednost za sve deoničare i podržao održivi razvoj - naveo je Camaz.

On je zahvalio menadžmentu i zaposlenima Telekoma Albanija na dosadašnjim uspjesima i na zdravoj saradnji sa OTE Grupom.

- Preuzimanje kompanije od jake i preduzetničke investicione grupe garantuje njen rast i stvara uslove za dalje jačanje njene tržišne pozicije - poručio je Camaz.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.