Izvor: Klix | Subota, 12.01.2019.| 10:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Imenovan novi Nadzorni odbor Aluminija - Nije usvojen godišnji izvještaj o poslovanju

(Foto: Aluminij.ba)
Na sjednici Skupštine dioničara Aluminija Mostar, održanoj pod predsjedanjem Marinka Bošnjaka koji je zastupao interese dioničkog paketa Vlade FBiH, Aluminijevi dioničari su zbog isteka mandata razriješili dužnosti svih sedam članova Nadzornog odbora kompanije.

U ime državnog kapitala FBiH imenovani su Zdenko Klepić, Igor Planinić i Vedran Smiljanić, u ime Vlade RH Ilo Baković, a u ime malih dioničara Željko Damjanović, Željko Filipović i Samir Anić.

Inače, predstavnici kapitala Vlade FBiH imenovani su na tromjesečni period odnosno do provedbe procedure za imenovanje tri člana NO-a na puni mandat, dok su preostala četvorica imenovana na četverogodišnji period.

Podsjećamo, vlasnički udio Vlade FBiH (44 posto) u prethodnom sazivu su zastupali Zdenko Klepić, Dalibor Miloš i Zoran Pandža, male dioničare (44 posto) Davor Ramljak, Branko Sesar i Samir Anić, a kapital Vlade RH (12 posto) Ivica Martinić.

Godišnji izvještaj o poslovanju Aluminija za 2017. godinu koje je uključivao finansijski izvještaj vanjskog revizora, Odbora za reviziju i izvještaj o radu Nadzornog odbora za 2017. godinu, nije usvojen.

Ujedno su Upravu i Nadzorni odbor društva zadužili žurno poduzeti sve aktivnosti i mjere na otklanjanju primjedbi iz revizije finansijskih izvještaja za 2017. godinu, sve s ciljem otpočinjanja provedbe mjera iz usvojenog plana restrukturiranja društva koje su nužne za osiguranje adekvatnosti kapitala.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.