NavMenu

Novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije 14. januara

Izvor: Nezavisne novine Petak, 11.01.2019. 11:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: 18percentgrey/shutterstock.com)Ilustracija
Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije izvešće u ponedjeljak, 14. januara, novogodišnji koncert u velikoj koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Dirigent orkestra Banjalučke filharmonije ove godine biće stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, maestro Aleksandar Kojić, najavljeno je iz Banjalučke filharmonije.

Iz Filharmonije navode da će solistkinje biti Banjalučanke - sopran Dunja Simić, poznata umjetnica evropskog renomea sa zavidnim koncertnim i operskim opusom i Maja Manojlović, mlada uspješna vokalna umjetnica sa već izgrađenom regionalnom karijerom.

Na programu će se naći kompozicije najljepšeg novogodišnjeg repertoara, sastavljenim od djela umjetničke, popularne, ali i zabavne muzike.

Iz Banjalučke filharmonije navode da će koncert prenositi Radio-televizija Republike Srpske direktno, te da će, osim publike u sali Banskog dvora, koncert moći da prate i gledaoci pored malih ekrana.


S ovako koncipiranim programom, koji obuhvata široku lepezu umjetničkih žanrova, kvalitetnim dirigentom i sjajnim solistkinjama, iz Banjalučke filharmonije navode da su se potrudili da publici obezbijede, kao i svake godine, doživljaj i jedno pravo uživanje u vrhunskoj muzici, koju izvode sa puno entuzijazma.

Održavanje novogodišnjeg koncerta Banjalučke filharmonije je podržao Grad Banjaluka.

Koncert će početi u podne.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.