Izvor: Capital | Četvrtak, 10.01.2019.| 14:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zavisna preduzeća Elektroprivrede RS i nacionalni parkovi pod lupom revizora

(Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov)
Glavna služba za reviziju javnog sektora RS planira u ovoj godini da obavi 73 revizije, a pod lupom će se, između ostalog, naći zavisna preduzeća Elektroprivrede RS, nacionalni parkovi, ali i javne nabavke u zdravstvenom sektoru.

Planom revizija Glavne službe za reviziju javnog sektora RS u 2019. godini, pored ministarstava, Narodne skupštine i Vijeća naroda RS, Službe predsjednika RS planirana je i revizija 14 lokalnih zajednica.

Revizori će kontrolisati i Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica, Akademiju nauka i umjetnosti RS, Sudsku policiju RS, Republički devizni inspektorat, Okružno javno tužilaštvo i Okružni sud Bijeljina, Osnovni sud Zvornik.

Kada su u pitanju javna preduzeća i javne ustanove, planirana je revizija preduzeća iz sistema ERS – Hidroelektrane na Drini, RITE Ugljevik, Elektrodoboj.

Na spisku su i nacionalni parkovi Кozara i Sutjeska, te Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Pored finansijske, planirano je i pet revizija učinka, a posebnu pažnju revizori će posvetiti efikasnosti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja invalida, prikupljanju i utrošku sredstava od naknada za korišćenje šuma, upravljanju javnim nabavkama u zdravstvu RS, funkcionisanju obrazovanja odraslih, te efikasnosti prikupljanja i korišćenja naknade za javne puteve pri registraciji motornih vozila.

Glavna služba za reviziju u ovoj godini planira manji broj revizija u odnosu na prošlu godinu kada su bile predviđene 93 revizije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.