Izvor: biznis.ba | Četvrtak, 10.01.2019.| 09:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Aida Salkić, Jasna Jelisić, Mak Kapetanović i Nataša Pucar dobitnici PRO PR nagrade za BiH

(Foto: Deyan Georgiev/shutterstock.com)
Organizacijski odbor PRO PR konferencije, u sklopu kojega djeluje i Komisija PRO PR Awards, objavio je imena dobitnika priznanja PRO PR Awards u kategorijama PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager, te PRO PR Awards.

PRO PR Vision City namijenjen je gradu u zemlji domaćinu PRO PR konferencije, koji je zahvaljujući kontinuiranoj komunikaciji ostvario pozitivan publicitet na regionalnoj i međunarodnoj razini. S obzirom na to da je zemlja domaćin 17. PRO PR konferencije Hrvatska, priznanje u ovoj kategoriji pripalo je Gradu Malom Lošinju. Važnost uloge odnosa s javnošću davno je prepoznala i Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla, koja je za uspješnu implementaciju komunikacijskih procesa u radu ove hrvatske kompanije nagrađena priznanjem PRO PR Vision Manager.

U kategoriji PRO PR Awards ove je godine nagrađeno 24 dobitnika iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Njemačke.

Iz Bosne i Hercegovine su za svoj predani rad u odnosima s javnošću i povezanim disciplinama nagrađeni dr Jasna Jelisić, voditeljica radne skupine za zapadni Balkan u odjelu strateških komunikacija u EEAS-u, Aida Salkić, voditeljica korporativnih komunikacija u ASA Prevent Group, Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija Studen holdinga, te Mak Kapetanović, suradnik za komunikaciju, političke i kulturne odnose u Ambasadi Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini.

Krajem novembra prošle godine, objavljeno je i da je dobitnik priznanja u kategoriji Infigo Award, ugledni slovenački medijski djelatnik Marjan Novak.

Svečana dodjela priznanja laureatima biće upriličena 12. aprila 2019. godine, u sklopu 17. PRO PR konferencije, koja će se od 10. do 13. aprila održati u hotelu Katarina u Selcu. Svi dobitnici za svoj će rad biti nagrađeni unikatnim statuama, koje će za ovu prigodu izraditi studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Program nagrađivanja PRO PR Awards utemeljen je u povodu obilježavanja 10. godišnjice PRO PR konferencije, 2012. godine, a namijenjen je pojedincima koji su na osobit način doprinijeli razvoju i pozicioniranju struke odnosa s javnošću. Do sada je ovo priznanje dobilo 147 dobitnika iz cijelog svijeta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.