Izvor: eKapija | Srijeda, 02.01.2019.| 21:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ugašen pogon kompanije Swisslion u Nevesinju, radnicima uručeni otkazi

Nevesinje (Foto: opstinanevesinje.rs.ba)
U Nevesinju je zatvoren pogon prehrambene industrije Swisslion, a posljednjeg dana stare godine bez posla je ostalo 38 radnika, navodi opštinski sajt.

U rješenjima koje su dobili radnici navedeno je da prestaje radni odnos u ovom društvu "zbog prestanka rada Poslovne jedinice prema Odluci Skupštine osnivača".

Vlasnik kompanije Swisslion Rodoljub Drašković nedavno je izjavio da ne postoji ekonomski interes za dalji rad fabrike i da će oprema biti dislocirana u Makedoniju.

Da je fabrika Swisslion u Nevesinju zatvorena potvrdio je za portal Direkt Aleksandar Kojović, direktor kompanije Swisslion-Takovo, a prenosi Klix.ba.

- Firma je likvidirana i ne radi više. Razlozi za zatvaranje ovog pogona su brojni, a najveći je njegova nerentabilnost. Sirovine su se dobavljale iz Srbije, a do neki dan nije bilo vode pa smo morali kupiti prečistač. Sve su to bili troškovi, a svi proizvodi koji su se pravili tu najviše su se prodavali u Srbiji. Tu su bili veliki režijski troškovi. Po meni, fabrika je bila otvorena da se pomogne tom dijelu Hercegovine, a nije bilo neke rentabilnosti - rekao je Kojović.

Prehrambena industrija Swisslion u Nevesinju otvorena je u maju 2014. godine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.