NavMenu

BiH će dobiti 4,2 mil KM od prodaje zgrade ambasade bivše SFRJ u Japanu

Izvor: eKapija Petak, 28.12.2018. 15:12
Komentari
Podeli

(Foto: STUDIO GRAND OUEST/shutterstock.com)
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, donijelo je odluku o odobravanju zajedničke prodaje zgrade ambasade bivše SFRJ u Tokiju.

Prodajom ovog objekta u sklopu provedbe Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije, Bosna i Hercegovina će dobiti 15%, što iznosi 4.243.930 KM.

Za potpisnika kupoprodajnog ugovora ovlašten je ambasador BiH u Japanu Borislav Marić, a potpisivanje ugovora planirano je za prvu polovinu januara 2019. godine, prenio je Business Magazine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.