Izvor: eKapija | Petak, 28.12.2018.| 11:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Agrokor dobija novo ime do kraja januara

(Foto: Goran Jakus/shutterstock.com)
Novo ime koncerna Agrokor biće objavljeno tokom januara 2019. godine, što će biti simboličan novi početak koncerna, piše Jutarnji list.

Osim toga, kako najavljuje Fabris Peruško, vanredni povjerenik koncerna, realizacija nagodbe s povjeriocima Agrokora trebalo bi da se završi do kraja marta, i tada bi vanredna uprava, koja je upravljanje koncernom preuzela 10. aprila 2017. fodine, trebalo da prestane rad.

Koncern će tada dobiti novu upravu, koju će imenovati novi vlasnici, odnosno povjerioci.

Kako bi se nagodba sprovela u skladu sa zakonom, vanredna uprava Agrokora je pozvala 21. decemnbra povjerioce "u cjelosti ili djelimično osporenih potraživanja da do 15. januara 2019. dostave vanrednom povjereniku dokaz da su u ostavljenom zakonskom roku pokrenuli ili nastavili parnični postupak radi utvrđivanja osporenog potraživanja prema društvu Agrokor d.d. ili bilo kojem ovisnom ili povezanom društvu".

Povjerioci osporenih potraživanja su upozoreni da neće imati pravo na namirenje ako ne dostave dokaz o pravovremeno pokrenutom ili nastavljenom parničnom postupku do 15. januiara 2019. godine, piše u obavještenju Agrokora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.