NavMenu

Apple će od 2019. sklapati iPhone u Indiji

Izvor: Tanjug Petak, 28.12.2018. 08:37
Komentari
Podeli

(Foto: Pres Panayotov/shutterstock)
Američki tehnološki div Apple počeće da sklapa svoje modele iPhone-a u Indiji u lokalnom ogranku tajvanske kompanije Foxconn početkom 2019. godine, javlja Reuters pozivajući se na neimenovani izvor upućen u dešavanja.

Što je još važnije, Foxconn će sklapati najskuplje modele, poput premijum uređaja iz porodice iPhone X, što će Apple-ovo poslovanje u Indiji potencijalno podići na novi nivo, dodao je taj izvor.

Prema njegovim riječima, posao će se obavljati u Foxconn-ovoj fabrici u gradu Sriperumbudur, u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu.

Foxconn, koji već proizvodi telefone za kineski Xiaomi, uložiće 25 milijardi indijskih rupija (356 miliona dolara) u proširenje fabrike i u proizvodnju iPhonea, izjavio je za Reuters ministar Tamil Nadua za industriju, M.C. Sampat.

Ova investicija bi mogla da obezbijedi čak 25.000 radnih mjesta, dodao je on, prenijela je agencija Tanjug.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.