NavMenu

Kustendorf od 11. do 16. januara na Mokroj Gori

Izvor: RTRS Petak, 28.12.2018. 08:04
Komentari
Podeli
Na 12. Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu Kustendorf, koji će od 11. do 16. januara biti održan u Drvengradu na Mokroj Gori, za nagrade će se takmičiti 21 film, a jedan od gostiju biće američki glumac Met Dilan.

U takmičarskom programu učestvovaće 21 film domaćih i stranih autora, koji su odlukom žirija izabrani od ukupno 718 ostvarenja pristiglih na konkurs, a nadmetaće se za festivalske nagrade "zlatno", "srebrno" i "bronzano" jaje, rečeno je konferenciji za novinare u Beogradu povodom Kustendorfa.

Kustendorf će, kao i prethodnih godina, ugostiti i proslavljene autore, glumce i muzičare, ali i brojne mlade filmske autore i studente svjetskih filmskih škola, te druge eminentne goste iz svijeta filma i muzike.

Proslavljeni filmski režiser i osnivač Kustendorfa Emir Kusturica rekao je da će se takmičiti filmovi mladih režisera iz Švajcarske, Australije, Srbije, Norveške, Republike Srpske, Poljske, Rusije, Izraela, Frncuske, Njemačke, Irana, Meksika, Španije, Makedonije, Turske, te sa Filipina.


Prema njegovim riječima, takmičarski program činiće 15 igranih, tri dokumentarna, dva animirana i jedan eksperimentalni kratkometražni film.

Kusturica je rekao da će međunarodni žiri činiti ruska glumica Dijana Požarskaja, izdavač i pisac srpskog porijekla koji piše na francuskom jeziku Slobodan Despot i francuski režiser dokumentarnih filmova Tankred Ramon.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.