NavMenu

Poslastica za ljubitelje Šekspirovih djela

Izvor: Nezavisne novine Petak, 28.12.2018. 07:56
Komentari
Podeli
(Foto: vipman/shutterstock.com)
Second Folio, odnosno druga edicija prvog izdanja kolekcionarskog skupa Šekspirovih djela, kreirana na osnovu ispravljene kopije First Folio iz 1623. godine, lektorisana od strane Džona Hemiga i Henrija Kondela, našla se na prodaju, po cijeni od nevjerovatnih 356.458 dolara.

Činjenica je da ova šestocifrena suma djeluje nevjerovatno, ali samo hiljadu primjeraka originalnog izdanja je objavljeno i podijeljeno sa pet izdvačkih kuća, a svaka od njih ima prava na jedno ili više djela.

Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da je ovo edicija za koju je Vilijam Prajn tvrdio da je ištampana na najboljem papiru.

Ovaj primjerak jedan je od onih koji su ištampani za Roberta Alota. Ljubitelji Šekspira će takođe biti oduševljeni činjenicom da ova knjiga sadrži i "An Epitaph on the admirable Dramaticke Poet, W. Shakespeare" Džona Miltona, štampan na Effigies listu.


Sigurni smo da ljubitelji književnosti znaju da je ova knjiga čisto zlato. Ovjenčana istorijom i nasljeđem, ova edicija ima navlaku crvene boje sa sredine devetnaestog vijeka, dok su njene stranice dekorisane zlatnim ramovima.

Gravirani portret Viljema Šekspira koji je uradio Martin Droešout može se vidjeti na naslovnoj strani. S obzirom na to da ova kopija ima istoriju koja potiče iz sedamnaestog vijeka, ona ima nekoliko mana, ali one samo doprinose njenom rustičnom šarmu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.