NavMenu

PAMTIĆU U 2018: Kemal Balihodžić

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.12.2018. 15:21
Komentari
Podeli
Kemal BalihodžićKemal Balihodžić
Kemal Balihodžić, preduzetnik, autor, marketing stručnjak, motivacijski i sales trener, je direktor i vlasnik marketinške firme UpTrend Marketing Solutions sa sjedištem u Sarajevu i Londonu. Prije toga radio je kao direktor marketinga na Burch univerzitetu u Sarajevu, gdje i nastavlja doktorski studij.

Od 2014. godine ulazi kao partner kompanije MasterVision. Profesionalni je trener iz oblasti motivacije, marketinga i javnog nastupa, te autor bestselera "Rođeni za uspjeh – od aplaudera do aplauza", koja je doživjela tri uspješna izdanja. Druga knjiga "50 nijansi prodaje - umijeće dominacije" izlazi ovih dana.

Životni moto mu je: "Kreativnost je stil života, rad je navika."

Pitali smo Kemala Balihodžića šta je po njegovom mišljenju obilježilo 2018. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Bilo ih je mnogo. Izdvojio bih seriju uspješnih seminara "Non-stop prodaja" koju smo uspješno organizirali u Sarajevu i Banjaluci, a imamo namjeru da sa partnerima realizujemo iste seminare i u regionu. Takođe, mnoštvo super kreativnih kampanja koje smo lansirali ove godine sa našim sjajnim klijentima. Ne očekujemo ni naredne godine da budu "uobičajene", te da će biti mnogo uzbuđenja i zanimljivih događaja. Nastavite nas pratiti!

PROMAŠAJ GODINE

- Teško mi je nešto gledati kao promašaj, jer život posmatram kao seriju prilika iz kojih učimo. I kad promašimo loptu makar smo centimetar bili bliži da pogodimo taj odlučujući gol, jer smo se usudili pokušati. Međutim, ako bismo gledali nešto "generalnije", rekao bih da je promašaj godine nemogućnost da se izborimo sa negativnim medijskim pritiscima, da se fokusiramo na realne društvene probleme i da makar korak budemo bliži pravim ljudskim vrijednostima. Ne krivim nikoga, trebamo početi od sebe.

LIČNOST GODINE

- Globalno, rekao bih da je to Ali Banat, australijski multimilioner, koji je umro ove godine i koji je podijelio kompletno svoje bogatstvo u humanitarne svrhe, sa samo 36 godina. Podsjetio nas je na to koliko je život kratak i kako u svakom trenutku možemo izgubiti ono što imamo, te kako trebamo cijeniti svoj život i onih oko nas. Suštinski, Bant je svoje posljednje poruke objavio putem društvenih mreža. U mom ličnom životu postoje heroji koji svakodnevno mijenjaju svijet. Na čelo bih stavio snažne žene u mom životu - majka, supruga, sestra i kćerka. Svi su za mene ličnosti godine, jer trpe moj prekomjerni angažman i strast prema poslu koji radim.


NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- I dalje ga čekam…

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Dozvoliti da još jedna godina protekne bez jasne strategije, cilja ili egzekucije. Izbjegavanje konkretnih poteza koji bi bili fokusirani na ekonomiju, firme i razvoj poduzetništva. I za kraj, opet "spremno" dočekati klimatske promjene i zagađenje u zraku.

ŠTA OČEKUJETE U 2019. GODINI?

- Ekspanziju UpTrend-a još više prema internacionalnom tržištu, otvaranje novih ureda u drugim gradovima i državama, angažman novih talentiranih ljudi, super cool kampanje, još više predavanja, seminara, konferencija i eksploziju emocija koje nam daju smisao životu i onome što radimo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.