NavMenu

RS planira donošenje novog Zakona o podsticajima za poljoprivredu

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 26.12.2018. 14:15
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)Ilustracija
Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, sazvao je danas stručni kolegij na kome je razmatrano aktuelno stanje u resorima poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede i veterine, kao i resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, Jedinici za koordinaciju poljoprivrednih projekata i Agenciji za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Razmatran je i plan rada svakog od resora u ministarstvu za 2019. godinu, te plan donošenja zakonskih i podzakonskih akata koje će donijeti Ministarstvo u idućoj godini.

S tim u vezi, jedan od značajnijih zakonskih akata na kojima će ministarstvo raditi u idućoj godini je i novi Zakon o podsticajima, s obzirom na to da je ocijenjeno da su se stekli uslovi za zamjenu postojećeg zakona, saopšteno je iz ministarstva.

Posebno je razmatrano stanje u šumarstvu, a na kolegijumu je zaključeno da se ovaj sektor mora unaprijediti, te da će jedna od prvih aktivnosti biti izrada informacionog sistema u šumarstvu, koji treba da obezbijedi kvalitetnije podatke, praćenje i kontrolu u svim segmentima poslovanja JP Šume Srpske.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.