Izvor: eKapija | Utorak, 25.12.2018.| 13:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

PAMTIĆU U 2018: Mario Milanović

Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u
Direktor Gradske razvojne agencije Banjaluka (CIDEA) Mario Milanović rođen je u Banjaluci 1968. godine. Na mjesto direktora CIDEA-e dolazi u martu 2017. godine. Od 2010. do 2017. godine je obavljao duznost direktora Univerzitetsko preduzetničkog centra u Banjaluci.

Od 1997. do 2009. godine radio je u Australiji, kako u privatnom tako i u državnom sektoru. Registrovan je konsultant za istraživanje i razvoj Evropske unije. Kao koordinator/konsultant implementirao je veliki broj međunarodnih razvojnih projekata. Diplomirao je poslovnu ekonomiju na Grifit Univerzitetu u Australiji, a magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Pitali smo Marija Milanovića šta je po njegovom mišljenju obilježilo 2018. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Za nas u Gradskoj razvojnoj agenciji događaj 2018. godine je Sajam zapošljavanja koji smo organizovali. Više od 50 poslodavaca i više od 300 radnih mjesta. Manifestacija od velikog značaja, kako za sam grad, tako i za privredu uopšte.

PROMAŠAJ GODINE

- Nemogućnost vlasti da zadrži mlade ljude u BiH. I ovu godinu ćemo, nažalost, pamtiti po odlasku mladih.

LIČNOST GODINE

- Iako nije iz BiH, Novak Đoković je još jednom dokazao da se voljom, trudom i radom, i kada padne na dno, može vratiti na sam vrh. Definitivno ličnost godine.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Završetak Univerzitetsko kliničkog centra u Banjaluci, te uspostavljanje aviolinija sa kompanijom Ryanair.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Veliki i sve veći broj privatnih fakulteta u BiH.

ŠTA OČEKUJETE U 2019. GODINI?

- Što se tiče same Gradske razvojne agencije, očekujemo realizaciju nekoliko značajnih projekata, prije svega u oblasti razvoja turizma, "smart city" koncepta i drugih. A svakako očekujem stabilnije odnose u BiH, te razumijevanje vlasti u odnosu na realne probleme u društvu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.