Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 24.12.2018.| 15:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

PAMTIĆU U 2018: Amel Kapo

Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u

Amel Kapo
Amel Kapo je osnivač prvog i jedinog plivačkog kluba za osobe s invaliditetom u Bosni i Hercegovini - Spid Sarajevo, kao i selektor paraplivačke reprezentacije BiH.

Magistrirao je sport i tjelesni odgoj, a trenutno je doktorant na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Amel Kapo je 2013. i 2014. godine proglašen Sportskim radnikom godine od strane Saveza za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom u Kantonu Sarajevo. Od Sportskog saveza Bosne i Hercegovine na 73. Izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa BiH nagrađen je Specijalnom nagradom za ostvareni rezultat u 2017. godini. SNL magazin proglasio ga je Muškarcem 2017. godine.

Kapo je kroz dosadašnje aktivnosti i rad sa djecom sa invaliditetom stekao brojne simpatije ljudi u BiH.

Pitali smo Amela Kapa šta je po njegovom mišljenju obilježilo 2018. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Prvi historijski nastup paraplivača iz Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom.

PROMAŠAJ GODINE

- Neriješeni slučajevi Memić i Dragičević.

LIČNOST GODINE

- Najbolji ambasador države je sport. Larisa Cerić je to učinila mnogo puta tokom ove godine na različitim takmičenjima širom svijeta. Pamtimo 3. mjesto na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Bakuu i trenutna 3. pozicija na svjetskoj rang listi najboljih džudistkinja svijeta.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Nažalost, nisam primijetio nijedan kojeg bih mogao izdvojiti.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Neadekvatno reagovanje države na migrantsku krizu koja ju je zadesila.

ŠTA OČEKUJETE U 2019. GODINI?

- Buđenje svjesti kod naših lidera o odlasku mladih i hitnoj potrebi da im se obezbijedi dovoljan broj radnih mjesta, a oni bi svojim radom obezbijedili sebi bolje uvjete za život u Bosni i Hercegovini.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.