Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 24.12.2018.| 13:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završena dubinska analiza BH Telecoma i HT Eroneta - Izvještaji dostavljeni Vladi

Ilustracija (Foto: shutterstock.com/Andrey_Popov)
Firma PricewaterhouseCoopers završila je dubinsku analizu Telecoma i HT Eroneta i dostavila dva finalna izvještaja imenovanim predstavnicima Vlade FBiH i navedenim telekomunikacijskim operaterima. Izvještaji obuhvataju komercijalnu, finansijsku i tehničku dubinsku analizu operatera, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Ovi izvještaji daju Vladi FBiH preporuke za moguće scenarije za budući razvoj telekomunikacijskih operatera. Vlada FBiH u svojstvu donosioca odluke u konačnici bit će isključivo odgovorna za donošenje odluke koju preporuku i put treba slijediti za ova dva operatera.

U maju 2018. godine Vlada FBiH počela je s provođenjem dubinske analize telekomunikacijskih operatera BH Telecoma i HT Eroneta.

Na zahtjev vlade, dubinska analiza je finansirana bespovratnim sredstvima Evropske unije, a sproveo je tim međunarodnih stručnjaka iz konzorcija partnera firme PricewaterhouseCoopers.

Delegacija Evropske unije, kao ugovorno tijelo, administrativno je vodila projekat kako bi osigurala pravovremenu dostavu izvještaja, ali zbog povjerljivosti nije dobila izvještaje, navodeno je u saopštenju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.