Izvor: eKapija | Petak, 21.12.2018.| 13:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zimski sajam rukotvorina od 24. do 30. decembra u Banjaluci

(Foto: Lunov Mykola/shutterstock.com)
Zimski sajam rukotvorina u Banjaluci biće održan u Muzičkom paviljonu u parku Petar Kočić od 24. do 30. decembra, saopšteno je na gradskom sajtu.

Na sajmu će učestvovati 20 izlagača sa različitim ručno rađenim proizvodima, i to od nakita, šivenih i vezenih modnih detalja, zatim jestivih medenjaka, prirodne kozmetike, heklanih igračaka, dekupaž predmeta, obuće za bebe, opanaka, narodnih nošnji pa do slika, skulptura i minerala.

Kako je saopštio organizator, prva tri dana posjetioci će moći posmatrati kako se veze tehnikom pokrstice od strane vezilje Svjetlane Marković Fotini Atelier, koja će ujedno sa zainteresovanim posmatračima raditi i radionice plavog veza. Pored toga, u toku sajma sa procesom nastanka umjetničkog djela na svili zainteresovane će upoznati slikarka Helena Mijatović.

- Kreativni Kutak Baya će pokazati kako nastaju slike neobičnom tehnikom enkaustikom tj. slikanje uz pomoć pegle. Očekuju vas još mnoga iznenađenja u toku sajma, a slijede i nagrade za posjetioce koji kupe nešto od naših izlagača – saopštio je organizator Udruženje građana Građanska inicijativa.

Radno vrijeme sajma biće svakim danom, od 10 do 22 časa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.