NavMenu

PAMTIĆU U 2018: Una Bejtović

Izvor: eKapija Petak, 21.12.2018. 09:28
Komentari
Podeli

Una BejtovićUna Bejtović
Una Bejtović je vlasnica agencije Bejtović Communications i savjetnica za odnose sa javnošću. Prije osnivanja svoje PR agencije radila je u medijima 10 godina, a potom u agencijama, nevladinom i vladinom sektoru, te bila frilenser.

Karijeru u medijima počela je 1993. godine kao šesnaestogodišnjakinja, osvajajući medijsku sferu jedinstvenim glasom i veselom pojavom. Kako je bila među najtraženijim radijskim i televizijskim voditeljicama u Sarajevu, radila je za državnu telviziju, vodila stotine emisija uživo, kao i koncertne ture sa nekim od najpopularnijih muzičara u Bosni i Hercegovini.

Nakon niza godina voditeljskog iskustva na radiju i televiziji, 2003. godine počinje raditi u oblasti odnosa sa javnošću, posebno u oblasti kulture, ljudskih prava i civilnog društva. U martu 2006. godine sudjelovala je u radu na glavnim vijestima CNN-ovog Međunarodnog odjela u Atalanti. Dobitnica je nagrade PRO.PR Award-a za 2013. godinu.

Pitali smo Unu Bejtović šta je po njenom mišljenju obilježilo 2018. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Otvaranje Rudnika olova britanske grupacije Mineco, prvog rudnika metala nakon 30 godina u Bosni i Hercegovini i jedinog sa podzemnom eksploatacijom metala.

U našoj agenciji događaj godine je renoviranje poslovnih prostorija agencije i obilježavanje pet godina uspješnog djelovanja na komunikacijskom tržištu BiH.

PROMAŠAJ GODINE

- Sve nacionalističke, fašističke i diskriminatorske izjave i potezi koji su zagadili domaći i regionalni javni prostor. I dalje neriješeno ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujnovića i svi slični promašaji nadležnih institucija. Svaki napad na novinare, a pogotovo dijeljenje na one iz RS i FBiH, te njihovo pristajanje na takvo tretiranje.

LIČNOST GODINE

- Dunja Mijatović, izabrana za komesarku za ljudska prava Vijeća Evrope i Ilhan Omar, koja je zajedno sa Rashidom Tlaib, Palestinkom rođenom u Detroitu, kao izbjeglica iz Somalije, postala prva muslimanka sa hidžabom u Kongresu SAD-a.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- U Bosni i Hercegovini institucije odavno nisu te koje čine poteze hvale vrijedne. Sve što je pozitivno u državi rezultat je hrabrih, vanrednih pojedinaca i pojedinki iza kojih ne stoji nikakvo sistemsko rješenje. Ipak, otvaranje sarajevske žičare je bez sumnje donijelo pozitivan imidž gradu koji bilježi sve bolje rezultate u turizmu.


NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Kao nastavak na prethodni odgovor sva povećanja nameta, te usvajanje zakona donesenih bez suvislih stručnjačkih analiza, odsustvo strateških dokumenata za razvoj zemlje, potpuno maćehinski odnos prema budžetima i resursima, stvaranje konstantne atmosfere krize zbog koje mladi ljudi odlaze iz zemlje, neki su od poteza među kojima je zaista teško odrediti koji je baš najlošiji. Sve što narušava pravni poredak i državni integritet u tom smislu stavljam u prvi plan.

ŠTA OČEKUJETE U 2019. GODINI?

- Sa zanimanjem pratim novoformiranu vlast u Kantonu Sarajevo i očekujem neke konkretne i vidljive rezultate kojima će dokazati da i njihova priča nisu bile samo predizborne floskule.

Poslovno, očekujem razvoj poslovanja, posebno kada je riječ o segmentu edukacija u oblasti javnog nastupa, prezentacijskih vještina, te rad sa mladima.

Privatno, prije svega želim i sebi i svima oko sebe zdravlje i viziju da svako na svoj način učini ovo društvo boljim mjestom za život.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.