Izvor: Klix | Četvrtak, 20.12.2018.| 13:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zagrebački Ivicom dobio koncesiju za izgradnju vjetroparka kod Bihaća - Vrijednost ulaganja 120 mil KM

(Foto: ekapija.com)
Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) je na današnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku o dodjeli koncesije za izgradnju vjetroparka na području grada Bihaća, a koncesija je dodijeljena firmi Ivicom Consulting iz Zagreba.

- Među brojnim problemima s kojima se suočava relativno nova kantonalna vlada bio je i ovaj trogodišnji problem oko dodjele koncesije za izgradnju vjetroparka na području grada Bihaća. Koncesija je dodijeljena zagrebačkoj firmi Ivicom Consulting, a riječ je o investiciji od oko 120 mil KM. Drago mi je da smo uspjeli krenuti u realizaciju ovog značajnog projekta, s obzirom na to da se radi o najvećoj investiciji na području našeg kantona - rekao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Istaknuto je kako će se prema uputi Kantonalnog pravobranilaštva, insistirati na prethodnom potpisivanju sporazuma kojim se kanton pravno i financijski štiti, kada je u pitanju moguće ukidanje ili poništenje pravosnažnog akta o dodjeli koncesije od nadležnih sudova u Bosni i Hercegovini.

- Dodijeljena je koncesija za korištenje građevinskog zemljišta za istraživanje, projektovanje, građenje, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje postrojenja za pretvaranje energije vjetra u električnu energiju, odnosno vjetroelektrane na području Bihaća. Riječ je o lokalitetu Teočak - pojasnio je predsjednik Komisije za koncesije Šefik Štulanović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.