NavMenu

RS u 2019. planira prodati trezorske zapise vrijedne 220,6 mil KM

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 20.12.2018. 09:48
Komentari
Podeli

(Foto: archerix/shutterstock.com)
Republika Srpska, osim dugoročnog zaduženja u iznosu do 371 mil KM, u narednoj godini planira i emisije trezorskih zapisa od 220,6 mil KM.

U Prijedlogu odluke o kratkoročnom zaduživanju RS emisijom trezorskih zapisa za 2019. godinu, koja će biti razmatrana na sjednici Narodne skupštine RS zakazane za 21. decembar, podsjeća se da kratkoročni dug RS ne može biti veći od osam posto iznosa redovnih prihoda ostvarenih u prethodnoj fiskalnoj godini, što prema usvojenom ovogodišnjem Budžetu RS iznosi 220,6 mil KM.

Dodaje se da je osnovi razlog za njeno usvajanje potreba da se emisijom trezorskih zapisa izvrši usklađivanje neravnomjernog priliva sredstava u budžet sa potrebama blagovremenog izvršavanja planiranih obaveza budžeta.

Maksimalan iznos kratkoročnog duga u 2019. godini je trenutno samo okvirni podatak, jer u ovom trenutku, kako se dodaje u Vladinoj odluci, ne postoje podaci o izvršenju domaćih prihoda za cijelu 2018. godinu. Ostvareni redovni prihodi, do 30. septembra 2018. godine, iznose 2,04 mrld KM.

Ostvareni redovni prihodi u 2017. godini iznosili su 2,5 mlrd KM, a ograničenje zaduženja za 2017. godinu 207,9 mil KM, pri čemu nema duga po trezorskim zapisima na dan 10. decembar 2018. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.