NavMenu

Novi model Fiata neće prije 2020.

Izvor: N1 Četvrtak, 20.12.2018. 08:09
Komentari
Podeli
(Foto: I.Bezarević / eKapija)
U javnosti se minulih dana spekulisalo s najavom novog modela Fiata, koji bi, kako se navodilo, trebalo da počne da se proizvodi već dogodine. Danas, međutim, piše da se novi model ne može očekivati prije 2020.

Pojedini mediji u Srbiji su, maltene kao gotovu stvar, najavili da će 2019. u Kragujevcu početi proizvodnja malog Fiatovog SUV-a tj. malog terenca, piše Danas, prenosi N1.

U toj kompaniji se ovim povodom nisu zvanično oglasili, ali se nezvanično iz te fabrike čuje da je riječ o medijskim spekulacijama bez osnova, navodi ovaj list.

Jedini osnov je, kako prenosi Danas, taj da će fabrika u Kragujevcu u dogledno vrijeme zaista da dobije proizvodnju novog modela, ali to sasvim izvjesno neće biti naredne godine.

List piše da bi o planovima Fiat Chrysler grupacije u Srbiji, generalna menadžerka kragujevačke fabrike Silvija Verneti trebalo da razgovara sa nadležnima u Vladi Srbije krajem ovog ili početkom narednog mjeseca. Tom prilikom će, najvjerovatnije, biti otvoreno i pitanje finansijskog učešća države Srbije, kao suvlasnika fabrike, u njenim daljim razvojnim planovima, navodi Danas.

Srbija bi, shodno svom vlasničkom udjelu, u finansiranju razvoja novog modela trebalo da učestvuje sa 33%. Osvajanje, razvoj i promocija novog modela inače košta više stotina miliona, do milijardu evra. U takvim okolnostima, sve i da je u top menadžmentu Fiat Chrysler-a donijeta odluka o novom modelu za fabriku u Srbiji, njegova proizvodnja u Kragujevcu ne bi mogla da počne prije 2020, i to pod uslovom da se radi o modelu u poodmakloj fazi.

Fabrika u Kragujevcu je, krajem prošle godine, potvrdila da je dobila "srebrni status" u proizvodnji automobila svjetske klase i dva dodatna poena. Sa izvjesnošću se očekuje da će dogodine da dobije još dva boda, koliko joj nedostaje za dobijanje "zlatnog statusa", čime će definitivno da se kvalifikuje za dobijanje novog modela, piše Danas.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.