NavMenu

PAMTIĆU U 2018: Gordana Drobnjak

Izvor: eKapija Srijeda, 19.12.2018. 08:51
Komentari
Podeli
Gordana DrobnjakGordana Drobnjak
Gordana Drobnjak je izvršna direktorica Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda u RS, koji je prvi te vrste u BiH. Rođena je u Čačku, završila Ekonomski fakultet u Beogradu, da bi se potom preselila u Banjaluku. Trči polumaraton i majka je troje djece.

Pitali smo Gordanu Drobnjak šta je po njenom mišljenju obilježilo 2018. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Nekoliko pozitivnih događaja u Banjaluci je obilježilo 2018. godinu. Prije svega, sa radošću možemo reći da "ponovo radi aerodrom". Banajalučki aerodrom sa dolaskom Ryanair prvi put ima šansu da zaista uspostavi dugoročno održive komercijalne letove nakon niza pokušaja i iznevjerenih očekivanja u prethodne dvije decenije. Dobre stvari najčeše imaju veze sa komunikacijom pa je tako je i autoput do Doboja, pozitivan događaj. Meni lično događaj godine je i još jedan Banjalučki polumaraton, koji je u našem gradu, vjerujem, jedan od najorganizovaniijih i tehnički najzahtjevnijih izvedenih događaja, a koji grad prikazuju u najboljem svjetlu.

PROMAŠAJ GODINE


- Način obilježavanja tj. neobilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata u svijetu i kod nas.

LIČNOST GODINE


- Brankica Raković. Pomak koji pravi u sredini i glavama ljudi je zaista sjajan kao i njena borba.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE


- Najbolji potez je bilo povećanje neporezivog dijela plate i generalno opredjeljenje da se više sarađuje sa poslodavcima u dijelu smanjenja opterećenja dohotka, ne bi li se dostigla neka nova prelomna tačka Laferove krive na znatno višem nivou uz znatno manje poreske stope.


NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Nespretan i nepripremljen odgovor države na okolnosti koje za posljedicu imaju migrantsku krizu je nešto što ostaje zabilježeno u 2018. godini. Da li je država mogla da uradi više ili drugačije i koji efekti tek dolaze, ostaje da se vidi.

ŠTA OČEKUJETE U 2019. GODINI?


- Nadam se da će 2019. biti jedna od onih dosadnih neparnih godina, ni olimpijska, ni izborna, godina između SP i EP. Nadam se da će nam zato svima ostaviti dovoljno vremena i energije da se svako pozabavi sobom i posveti svom poslu i okruženju. Ovo želim prije svega sebi, saradnicima, ali i državi u najširem smislu te riječi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.