Izvor: eKapija | Srijeda, 19.12.2018.| 08:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

PAMTIĆU U 2018: Gordana Drobnjak

Gordana Drobnjak
Gordana Drobnjak je izvršna direktorica Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda u RS, koji je prvi te vrste u BiH. Rođena je u Čačku, završila Ekonomski fakultet u Beogradu, da bi se potom preselila u Banjaluku. Trči polumaraton i majka je troje djece.

Pitali smo Gordanu Drobnjak šta je po njenom mišljenju obilježilo 2018. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

- Nekoliko pozitivnih događaja u Banjaluci je obilježilo 2018. godinu. Prije svega, sa radošću možemo reći da "ponovo radi aerodrom". Banajalučki aerodrom sa dolaskom Ryanair prvi put ima šansu da zaista uspostavi dugoročno održive komercijalne letove nakon niza pokušaja i iznevjerenih očekivanja u prethodne dvije decenije. Dobre stvari najčeše imaju veze sa komunikacijom pa je tako je i autoput do Doboja, pozitivan događaj. Meni lično događaj godine je i još jedan Banjalučki polumaraton, koji je u našem gradu, vjerujem, jedan od najorganizovaniijih i tehnički najzahtjevnijih izvedenih događaja, a koji grad prikazuju u najboljem svjetlu.

PROMAŠAJ GODINE


- Način obilježavanja tj. neobilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata u svijetu i kod nas.

LIČNOST GODINE


- Brankica Raković. Pomak koji pravi u sredini i glavama ljudi je zaista sjajan kao i njena borba.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE


- Najbolji potez je bilo povećanje neporezivog dijela plate i generalno opredjeljenje da se više sarađuje sa poslodavcima u dijelu smanjenja opterećenja dohotka, ne bi li se dostigla neka nova prelomna tačka Laferove krive na znatno višem nivou uz znatno manje poreske stope.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Nespretan i nepripremljen odgovor države na okolnosti koje za posljedicu imaju migrantsku krizu je nešto što ostaje zabilježeno u 2018. godini. Da li je država mogla da uradi više ili drugačije i koji efekti tek dolaze, ostaje da se vidi.

ŠTA OČEKUJETE U 2019. GODINI?


- Nadam se da će 2019. biti jedna od onih dosadnih neparnih godina, ni olimpijska, ni izborna, godina između SP i EP. Nadam se da će nam zato svima ostaviti dovoljno vremena i energije da se svako pozabavi sobom i posveti svom poslu i okruženju. Ovo želim prije svega sebi, saradnicima, ali i državi u najširem smislu te riječi.
Pogledajte i druge dokumente u rubrici Pamtiću u
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.