Izvor: Glas Srpske | Utorak, 18.12.2018.| 09:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Formirana nova Vlada RS na čelu sa Radovanom Viškovićem

Radovan Višković
Radovan Višković (Foto: vladars.net)
Narodna skupštine Republike Srpske sinoć (17. decembra) je na posebnoj sjednici u Banjaluci izabrala Vladu Republike Srpske, čiji će predsjednik u narednom četvorogodišnjem mandatu biti Radovan Višković.

Za ministra finansija Republike Srpske izabrana je Zora Vidović /SNSD/, za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić /SNSD/, za ministra ministra pravde Anton Kasipović /SNSD/, a za ministra unutrašnjih poslova Dragan Lukač /SNSD/.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske u narednom četvorogodišnjem periodu biće Alen Šeranić /SNSD/, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević /SNSD/, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić /SNSD/, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić /SNSD/.

Za ministra energetike i rudarstva izabran je Petar Đokić /SP/, za ministra uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić /DNS/, a za ministra saobraćaja i veza Neđo Trninić /DNS/.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite biće Duško Milunović /SP/, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović /SP/, a ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević /NDP/.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine za ministra prosvjete i kulture izabrana je Natalija Trivić /Ujedinjena Srpska/, a za ministra trgovine i turizma Dragica Kovač /DEMOS/.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.