NavMenu

Otvoren tržni centar Robot u Brezi - Zaposleno 70 ljudi

Izvor: eKapija Nedjelja, 16.12.2018. 12:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: facebook.com/RobotBH)Ilustracija
Grupacija Robot je u Brezi otvorila svoj 28. objekat u Bosni i Hercegovini u koji je uloženo oko 5 mil KM. Objekat obuhvata više od 2.600 m2, koji su većinom na raspolaganju domaćim proizvođačima, prenosi Klix.

U tržnom centru Robot u Brezi zaposleno je 70 radnika sa područja Breze i okolnih mjesta, što znatno doprinosi smanjenju stope nezaposlenosti u ovom području.

U svakom slučaju građani Breze i šire okoline mogu biti zadovoljni jer su dobili jedan moderan trgovački objekat sa velikim asortimanom roba, počevši od prehrane i hemije pa sve do modnog i kućnog tekstila, posuđa, bijele tehnike, kućanskih aparata, alata itd. U Robot centru u Brezi na drugom spratu kupcima je na raspolaganju kafe restoran i velika igraonica za djecu.

Kompanija Robot za prva četiri mjeseca naredne godine najavljuje otvorenje nove tri poslovnice i to u Travniku, Hadžićima i Doboj Jugu, čime će se broj maloprodajnih objekata povećati na 31.


Osim ova tri za 2019. godinu grupacija Robot planira otvoriti još tri objekta gdje će se otvoriti više od 300 novih radnih mjesta. Dugoročni plan kompanije Robot jeste otvarati još pet do šest novih poslovnica godišnje, prenio je Klix.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.