NavMenu

Vijetnamci odustali od bijeljinske Šećerane - Ponude dostavili Goran Vajkić i turski Solist

Izvor: Capital Nedjelja, 16.12.2018. 13:19
Komentari
Podeli

(Foto: Milosz_G/shutterstock.com)
Firma CC1 iz Vijetnama nije dostavila potvrdu da je i dalje zainteresovana za kupovinu bijeljinske Šećerane, dok su turski Soltist i Goran Vajkić to učinili i o njihovim ponudama u ponedjeljak, 17. decembra, će raspravljati Skupština povjerilaca, pod uslovom da uplate depozit od 50.000 KM, potvrdio je u petak za portal Capital stečajni upravnik Nebojša Matić.

Matić je krajem prošlog mjeseca uputio poziv firmama koje su ranije dostavile ponude za kupovinu imovine Šećerane da potvrde da ostaju pri svojim ponudama, te da do 14. decembra uplate depozit.

On je rekao da su Soltist i Goran Vajkić dostavili potvrde da njihove ponude i dalje važe, dok se Vijetnamci nisu oglasili.

Zbog toga će, kako je naveo, pred Skupštinu povjerilaca, u kojoj većinu imaju određene firme i radnici, ići Vajkićeva i ponuda turske firme.

- O njima će Skupština povjerilaca odlučivati, ukoliko uplate depozit. Odbor povjerilaca juče je zaključio da druga tačka dnevnog reda Skupštine bude odluka o daljem toku stečajnog postupka u okviru koje će biti razmatrane i ove ponude i da se izabere najpovoljnija. Odbor povjerilaca želi da se to u ponedjeljak proda - kazao je Matić.

Podsjetio je da je pokrenuta istraga protiv određenih lica u vezi sa prijavama potraživanja nastalih nakon dobijenih presuda zbog propuštanja, te naglasio da čak i u slučaju da se fabrika proda, novac neće biti podijeljen povjeriocima, dok se ti postupci ne okončaju.

- Ja taj novac sigurno neću dijeliti dok se to pitanje ne riješi, a neće ni sud dozvoliti. Novac će biti deponovan na račun suda i niko neće biti oštećen - kazao je Matić.

Kazao je da pristigle ponude i ne predviđaju da će novac biti odmah uplaćen, već u roku od godinu dana, a da će firme priložiti bankarsku garanciju. Ponovio je i da nijedna ponuda ne garantuje nastavak proizvodnje.

Turci su u ponudi naveli da su spremni da plate 5,1 mil EUR i da obezbijede bankarsku garanciju, ali da će se tek nakon što uđu u posjed i detaljno sagledaju stanje u kojem su postrojenja i oprema izjasniti da li će investirati u ponovno pokretanje proizvodnje.

Goran Vajkić je ponudio 6,95 mil KM, te predložio da Šećerana formira novo pravno lice na 14 mjeseci na čijem čelu bi bio on te da bi u periodu od godinu obezbijedio novac kojim bi isplatio povjerioce, nakon čega bi postao stoodstotni vlasnik novoosnovanog preduzeća.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.