NavMenu

Fabrika duhana Sarajevo preuzela poslovanje Aspeka?

Izvor: eKapija Petak, 14.12.2018. 12:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Iakov Filimonov/shutterstock.com)Ilustracija
Fabrika duhana Sarajevo, odnosno sada Badeco Adria, preuzela je poslovanje kompanije Aspek, jednog od najpoznatijih proizvođača pekarskih proizvoda u BiH, piše BiznisInfo.

Naime, u poslovnicama kompanije Aspek u Sarajevu izdaju se računi koji glase na kompaniju Fine Food d.o.o.

S druge strane, u sudskom registru poslovnih subjekata navodi se da je 100-postotni vlasnik firme Fine Food Fabrika duhana Sarajevo. Sjedište firme Fine Food je na Ilidži, u Lužanskom polju, u zgradu Aspeka.

Aspek je imao vlastiti proizvodni pogon i prepoznatljive proizvode poput hljeba, peciva i kolača, kao i rasprostranjenu maloprodajnu mrežu. No, kompanija je posljednjih godina imala velikih finansijskih problema, a računi su joj blokirani zbog visokih dugova. Njihova imovina prodavala se na sudskim licitacijama.

BiznisInfo nije uspio doći do predstavnika FDS-a za komentar, kao ni do članova uprave Aspeka.

Stoga nisu uspjeli saznati kakav je tačno trenutni odnos Fine Fooda, odnosno FDS-a i Aspeka koji i dalje postoji kao kompanija i brend.


Podsjetimo da je Fabrika duhana Sarajevo nedavno doživjela transformaciju. Osnovana je nova kompanija – FDS d.o.o. na koju je prenesen duhanski biznis.

Ostatak firme, odnosno FDS d.d. promijenio je ime u Badeco Adria i namjera je da to bude holding koji će se baviti raznim drugim neduhanskim biznisima, piše BiznisInfo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija

Nedeljko Elek, direktor Sarajevo-Gasa: Pokazalo se da su politika i energetika neodvojivi

Projekat gasifikacije istoka Republike Srpske će promijeniti izgled ovog dijela Srpske. Gasifikacijom Jahorine, Istočnog Sarajeva, Pala i Igrišta stvorićemo uslove za privlačenje većih i snažnijih investitora iz oblasti industrije i prerade. Nakon toga slijede projekti gasifikacije Vlasenice, Han Pijeska, Bratunca, Srebrenice… Ako je 2022. godina bila početak promjena za Sarajevo-Gas, u kojoj je potpuno promijenjena vlasnička

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.