NavMenu

Ilijaš dobija novi stadion vrijedan 5 mil KM - Uskoro počinje prva faza radova

Izvor: eKapija Petak, 14.12.2018. 11:35
Komentari
Podeli

(Foto: ilijas.ba)
Nogometni klub Ilijaš mogao bi uskoro svoje domaće utakmice igrati na jednom od najmodernijih stadiona u zemlji.

Novi stadion će biti izgrađen na postojećem mjestu Gradskog stadiona u Ilijašu, a već su obezbijeđena sredstva za prvu fazu radova u iznosu od 1.690.000 KM. Od toga je 500.000 KM izdvojeno iz budžeta Kantona Sarajevo za 2018. godinu, a ostatak iz budžeta Općine Ilijaš i kreditnim zaduživanjem, prenosi zvanični općinski sajt.

- Izgradnja novog stadiona započet će u narednim danima, konkretno prva faza radova za koju su već odobrena sredstva. Prva faza podrazumijeva izgradnju objekta, novih tribina, te izgradnju terena sa vještačkom travom koju ćemo raditi zajedno sa Nogometnim savezom BiH - kazao je predsjednik NK Ilijaš Amar Dovadžija za SportSport.ba.

Dovadžija ističe da je ukupna vrijednost projekta nešto više od 5 mil KM i da je plan da prva faza radova bude završena do kraja 2019. godine.

- Objekat će se sastojati iz četiri etaže, tačnije suteren, prizemlje, sprat i galerija. Kapacitet tribina je otprilike 2.000 sjedećih mjesta. Plan je da prva faza bude okončana do kraja 2019. godine, a cijeli projekat do 2020. ili 2021. godine - rekao je Dovadžija.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.