Izvor: biznis.ba | Petak, 14.12.2018.| 12:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Općina Vitez traži investitora za projekat grijanja grada - U pripremi studija izvodljivosti

(Foto: nikkytok/shutterstock.com)
Grijanje urbanog dijela općine Vitez jedan je od glavnih infrastrukturnih projekata koji Općina nastoji realizirati na čelu s načelnikom Tomislavom Bošnjakom Matićem. Na ovu temu juče (13. decembra 2018. godine) je održan sastanak predstavnika Općine, CETEOR-a i EBRD-a, saopćeno je iz Općine Vitez.

Načelnik Općine Vitez kazao je da se ovaj projekt mora realizirati, jer je rješenje grijanja općine nužnost.

– Postoje ulagači koji su pokazali interes za ovaj projekt, tako da će studija izvodljivosti rađena u suradnji s EBRD-om biti izuzetno korisna – naglasio je Bošnjak Matić.

Pripremu studije izvodljivosti, te kompletne dokumentacije potrebne za realizaciju ovog projekta Općina Vitez radi u suradnji s Centrom za europski, tehnološki i okolinski razvoj CETEOR, te Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

– Banka podržava ovakve projekte, posebno ako postoji uključivanje privatnog sektora u predloženi projekt. Naša želja je da se dokaže da je projekt održiv, te da se nađe partner – naglasio je predstavnik EBRD-a Josip Polić.

Uvođenje grijanja u urbani dio Viteza, prvenstveno u zgrade kolektivnog stanovanja, riješit će problem skupih i neekoloških energenata koji su jedan od najvećih zagađivača u općini Vitez.

Studija izvodljivosti projekta daljinskog grijanja općine Vitez radi se u skladu s okolišnim i socijalnim standardima Europske banke za obnovu i razvoj, što ulagačima može predstavljati dodatnu sigurnost u kvalitet ovog projekta.

Pored velike potrebe za rješenjem problema grijanja u općini Vitez, jedna od ključnih odrednica uspjeha ovog projekta bit će spremnost građana da se priključe na sustav daljinskog grijanja.

Projekt grijanja urbanog dijela općine Vitez upisan je i u Katalog potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva Kantona Središnja Bosna 2018-2020.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.