NavMenu

Kosi lift na Ciglanama u funkciji do kraja godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.12.2018. 14:37
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: JasaStyle/shutterstock.com)Sarajevo
U skladu sa planiranom dinamikom izgradnja kosog lifta na Ciglanama privodi se kraju, a probna vožnja planirana je 24. decembra 2018. godine, ukoliko dozvole vremenske prilike, saopćeno je iz Općine Centar.

Projekat izgradnje lifta zajednički finansiraju Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo. Od ukupnog iznosa troškova izgradnje Općina je obezbijedila 525.000 KM, a Vlada 300.000 KM.

- S obzirom na to da su se radovi odvijali u skladu sa planiranom dinamikom, kako je i obećano, do kraja godine će kosi lift biti u funkciji. Probna vožnja planirana je za 24. decembar ove godine, ukoliko dozvole vremenske prilike. Jedino što nas može omesti je prevelika količina snijega koja bi nam onemogućila pristup. Naredne sedmice bit će montirana i kabina - objasnio je Fikret Begović, vlasnik firme Euro Prost iz Gračanice.

Podsjećamo, za izvođača radova angažovan je konzorcij kojeg čine firme Euro Prost iz Gračanice i Džekos iz Sarajeva.

Konzorcij pomenutih firmi je uradio projekat demontaže liftova, a predstavnici Instituta za materijale i konstrukcije obavili su ispitivanje nosivosti konstrukcije šinske trase kosog lifta. Navedeni koraci bili su preduslov za izradu glavnog projekta na osnovu kojeg je i započela izgradnja novog modernijeg i funkcionalnog kosog lifta na Ciglanama.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.