NavMenu

Moguća gradnja solitera na tri lokacije u centru Banjaluke

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 13.12.2018. 07:29
Komentari
Podeli
(Banjaluka) Bilo je mnogo debate u vezi sa soliterima na području Banjaluke i u Prijedlogu odluke o donošenju regulacionog plana dijela centralnog područja ostala je mogućnost da se na barem tri zone u gradu izgrade soliteri.

Rekao je to gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Kolegijuma Skupštine grada, posljednje u ovoj godini, i naglasio da solitere imaju svi veliki, moderni gradovi.

- Prema tome, mislim da je regulacioni plan centra grada kvalitetno izrađen, s obzirom na to da se radi o vrlo osjetljivom i složenom najužem gradskom jezgru - rekao je Radojičić.

Na sjednici Kolegijuma odlučeno je da odbornici na zasjedanju, koje će biti održano 26. decembra, odlučuju o ovom regulacionom planu, na kojem se radilo godinu i po, i o još 65 tačaka dnevnog reda.

- Centralna gradska zona treba da doživi veliku transformaciju od stare autobuske stanice do bivše zgrade direkcije Puteva RS. Treba potpuno da se transforimše urbanistički, na čemu će se raditi, vjerujem, u naredenih 10 godina - objasnio je Radojičić.


Dodao je da će doći i do revitalizacije manjih prostora, poput Bašte sljezove boje i dva manja prostora za kulturu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.