Izvor: eKapija | Utorak, 11.12.2018.| 15:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Strategija razvoja grada Banjaluka biće gotova do kraja godine

Banjaluka (Foto: evronphoto/shutterstock.com)
Banjaluka bi do kraja godine trebalo da dobije Strategiju razvoja grada za narednih 10 godina, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić poslije današnjeg sastanka Partnerstva za razvoj grada, koje čine predstavnici javnog sektora, privrede, nevladinog sektora i udruženja građana, prenosi zvanični sajt grada.

Radojičić je naglasio da se ovaj dokument priprema već godinu dana i da će se u konačnoj formi naći na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine grada.

Riječ je o ključnom strateško-planskom dokumentu koji bi trebalo da usmjerava i podstiče budući rast i razvoj Banjaluke, i koji ima četiri strateška cilja.

Prvim ciljem, "biznis – prijateljski grad" želi se uspostaviti povoljno poslovno okruženje, sa jakom i konkurentnom privredom i rastom domaćih i stranih investicija. Drugi cilj je grad napraviti modernom, urbanom sredinom, zasnovanom na konceptu "pametnih gradova".

S druge strane, koncept "zelenog grada" podrazumjeva ekološki održiv, komunalno opremljen, energetski efikasan i bezbjedan grad, dok je četvrti strateški cilj – Banjaluka kao prepoznatljiv regionalni, obrazovni, zdravstevni, kulturni, sportski i centar unaprijeđene socijalne inkluzije, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.